Αφήστε μας το email σας
για να σας στείλουμε
τα νέα μας

Μήπως η τοποθέτηση ζαντών αλουμινίου O.Z. δεν εξυπηρετεί παρά μόνο λόγους αισθητικής ;

Σίγουρα η βελτίωση της αισθητικής του αυτοκινήτου είναι ένας βασικός λόγος, δεν είναι όμως ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι τεχνικής φύσεως που καθιστούν την τοποθέτηση ζαντών αλουμινίου Ο.Ζ αν όχι υποχρεωτική, απαραίτητη.

Πως είναι δυνατόν μια ζάντα αλουμινίου Ο.Ζ.. να θεωρείται καλύτερη από την ζάντα που τοποθετεί η κατασκευάστρια εταιρία του αυτοκινήτου ;

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σαν κριτήριο μεταξύ άλλων και το κόστος. Σαν αποτέλεσμα οι επιλογές τους αποτελούν ένα συμβιβασμό σε θέματα επιλογής ζαντών .
Οι ζάντες αλουμινίου Ο.Ζ. κατασκευάζονται με γνώμονα την άριστη εφαρμογή σε κάθε αυτοκίνητο για το οποίο προορίζονται αλλά και την υψηλότερη δυνατή απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Παράλληλα η ποιότητα κατασκευής τους πιστοποιείται από διεθνής οργανισμούς διασφαλίζοντας την χωρίς προβλήματα χρήση τους.

Ποιοι είναι οι τεχνικοί λόγοι για τους οποίους η τοποθέτηση ζαντών αλουμινίου, κρίνεται απαραίτητη ;

Ο πλέον βασικός λόγος αναφέρεται στον σχεδιασμό της ζάντας αλουμινίου ο οποίος γίνεται με την βοήθεια υπερσύγχρονων υπολογιστών η χρήση των οποίων διασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα του προϊόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζάντα δοκιμάζεται πρώτα στον υπολογιστή με την χρήση προγραμμάτων προσομοίωσης και μετά οδηγείται σε διαδικασία παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι προβλήματα όπως η οριακή καταπόνηση , η θερμοκρασία που αναπτύσεται κ.α.
λύνονται πριν καν η ζάντα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο.

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να δαπανήσει κάποιος τόσα λεφτά.

Υπάρχουν πολλοί και εξίσου σημαντικοί λόγοι όπως η μείωση του αναρτόμενου βάρους του τροχού, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου κατά την επιβράδυνση. Επίσης ο σχεδιασμός της ζάντας έχει το πλεονέκτημα της βελτίωσης ψύξης των φρένων αλλά και την βελτίωση της συνολικής συμπεριφοράς του αυτοκίνητου κάτω από όλες τις συνθήκες. Αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για σας σε οριακές καταστάσεις αλλά και στην καθημερινή χρήση.

Γιατί ειδικά Ο.Ζ. ;

Η Ο.Ζ. είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως ονόματα στον τομέα της. Οι ζάντες αλουμινίου της Ο.Ζ.. παρασκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ενώ η πείρα της Ο.Ζ. στους αγώνες αυτοκίνητου εγγυάται την μέγιστη δυνατή ποιότητα. Ο σχεδιασμός γίνεται με στόχο την ασφάλεια σας, αλλά και ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα

Μονομπλόκ
Διαιρούμενες